DEFIANTLY
DIFFERENT

Hét leiderschapsprogramma
voor LHBTI+ toptalent

Over Defiantly Different

Geef je carrière een boost met het eerste leiderschapsprogramma in Nederland specifiek gericht op LHBTI+ toptalent! We gaan aan de slag met queer professionals die ambitieus zijn en leiding willen geven vanuit authenticiteit, waarbij ze het volledige potentieel van hun identiteit benutten.

Ons doel met het programma Defiantly Different is om LHBTI’ers uit allerlei industrieën en disciplines te verbinden, en hen handvatten te geven om bij hun eigen werkgever een inclusieve cultuur te creëren. Wij streven ernaar om de huidige ondervertegenwoordiging van queer personen in leidinggevende posities een boost te geven. Corporate Queer ontwikkelt de leiders van de toekomst. Let’s add some queerness to the boardroom.

Gedurende de opleiding leer je elkaars drijfveren ontdekken, worden complexe werkvloersituaties besproken en gaan we samen op zoek naar de ingrediënten voor authentiek leiderschap. Verschillende inspirerende leiders die zelf openlijk LHBTI+ zijn, verzorgen workshops die gaan over het omzetten van kwetsbaarheid in kracht.

“Dit is hét programma waar ik zelf altijd van heb gedroomd. Een klas vol met ambitieuze queer professionals die de tweede of derde stap maken in hun carrière en willen leren welke rol hun geaardheid of genderidentiteit speelt in de keuzes die zij maken,” aldus Remco Boxelaar (oprichter CQ).

Met Defiantly Different bouwen we een netwerk van alumni die elkaar aanmoedigen uit de kast te komen en support geven in de weg naar de top.

Samenvattend

1. Begrijp hoe je seksualiteit of genderidentiteit van invloed is op je loopbaan en de levenskeuzes die je maakt;

2. Leer meer over authentiek leiderschap en hoe je – eventueel met onze hulp – een veilige werkplek creëert binnen je eigen bedrijf;

3. Denk na over jouw kernwaarden, hoe je die kunt uitdragen en waarin de overlap zit met de bedrijfswaarden van je werkgever;

4. Experimenteer via rollenspel wat voorbeeldgedrag inhoudt in conflictsituaties;

5. Ontmoet inspirerende rolmodellen en deel jouw ervaringen met leeftijdsgenoten;

6. Word CQ-alumnus en sluit je aan bij een waardevol netwerk.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor LHBTI+ toptalent werkzaam in het bedrijfsleven en voor de overheid, of bij vergelijkbare organisaties waar de norm verruimd mag worden. Wij zoeken mensen met een open-mind die over de drive en skills beschikken om concrete verandering te realiseren. Je bent ambitieus, leergierig en bereid om een actieve rol te spelen in het inclusiever maken van jouw eigen werkplek, maar ook breder in de context waarin wij leven.

Wij doen ons best zoveel mogelijk letters van het alfabet te vertegenwoordigen om zo jullie leercurve te maximaliseren. Dit betekent dat we evengoed kijken naar intersecties als queers van kleur, non-binaire personen, mensen met een beperking en verschillende leeftijden. Om een ‘safe space’ te creëren is deelname beperkt tot een klaslokaal van max. 30 mensen.

Nog drie tips:

Het is fijn als je min. 3-5 jaar werkervaring hebt zodat je over voldoende organisatiesensitiviteit beschikt;

Je bent maatschappelijk betrokken en die impact blijkt ook uit jouw CV;

Je gaat de confrontatie niet uit de weg, je gaat het gesprek aan en durft vragen te stellen. Je houdt anderen om jou heen een spiegel voor en reflecteert regelmatig op jouw eigen gedrag en overtuigingen.

Praktische zaken

Het programma is een driedaagse masterclass (op woensdag, donderdag en vrijdag). Locatie volgt. De tweede editie start in mei 2024. De data zijn al gepland: woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 mei. Het programma kost €1.995,- excl. BTW per deelnemer. Dit bedrag omvat opleidingsmateriaal, lunchmaaltijden en drankjes én een uitstekende selectie van gedenkwaardige gastsprekers. Kan of wil jouw werkgever de rekening niet betalen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

De early-birds krijgen 10% korting en mogen deelnemen voor €1.795,-! Je moet je aanmelden vóór Zero Discrimination Day (1 maart), daarna geldt de reguliere prijs.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op!

Stuur een e-mail getiteld ‘Defiantly Different’ naar hello@corporatequeer.com of bel/app met +31 (0)6 538 565 04.

Het programma

Lees hieronder meer over de onderwerpen die we de drie dagen dat we samenkomen zullen aanstippen. Het programma geeft een indicatie; de volgorde en invulling kan in de praktijk net iets afwijken.

Dag 1: Het individu

We maken kennis, vertellen ons persoonlijke verhaal en verdiepen ons in elkaars en onze gezamenlijke belevingswereld. Ook stellen we onze leerdoelen vast. Hoe is onze coming-out gegaan in privésfeer en op kantoor? Sandra van Hoof leert ons welke invloed opgroeien in een heteronormatieve samenleving op ons heeft als persoon en in onze carrière. Hoe heeft ons dat gevormd? Wat neem je hierin mee in gedrag, kleding en hoe je leidinggeeft? En welke vooroordelen hebben wij zelf? We formuleren onze kernwaarden en bekijken op welke wijze (en in welke mate) we activistisch willen zijn.

Dag 2: De organisatie

We kijken naar wetenschappelijk onderzoek, verdiepen ons in de historie van onze queer voorouders en stappen uit onze eigen bubbel om te leren van de omgangsvormen in niet-Westerse culturen.

Edson Hato leert ons over intersectionaliteit en leiderschap: hij is opgegroeid op Curaçao en heeft ruime ervaring bij het aansturen van veranderprocessen en leiderschapsontwikkeling bij grote multinationals, tech scale-ups en sociale ondernemingen. Hij werkte voor Carlsberg, ABN AMRO, ING en AstraZeneca en is recent aangesteld bij BZK als vertegenwoordiger Nederland in Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Waar is hij in zijn eigen loopbaan tegenaan gelopen? Homofobie, racisme of juist op het snijvlak van die twee?

Dag 3: De organisatie

We koppelen onze kernwaarden aan die van het bedrijf waarvoor we werken. Hoe zou je de cultuur daar omschrijven? In welke mate mag je anders zijn? We nodigen D&I professionals uit van verschillende bedrijven en maken een strategisch stappenplan toegespitst op onze eigen organisatie. Ook oefenen we met complexe werkvloersituaties.

We sluiten af door te visualiseren wat queerness in de boardroom in de praktijk betekent. Hoe ziet het meest inclusieve kantoor eruit?

Veelgestelde vragen

Q: Waarom mag je tegen gereduceerd tarief uit eigen portemonnee deelnemen?
A: Wij willen toegankelijk zijn voor iedereen, ook als je werkt voor een organisatie of sector waar de budgetten kleiner zijn. Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Q: Mijn opleidingsbudget per jaar is ontoereikend. Kan ik het spreiden?
A: We kunnen de factuur indien nodig opknippen in twee delen. Je betaalt 50% bij inschrijving en 50% na afronding.

Q: Ik zit al in een managementfunctie. Kan ik meedoen?
A: Zeker, wij denken juist dat het heel waardevol is om te leren van verschillende generaties. De mensen die nu aan de top staan, gebruiken andere woorden en taal dan de twintigers die daarnaartoe onderweg zijn.

Q: Zoeken jullie voor mij die topfunctie?
A: Nee, dat niet. Maar we sluiten zeker niet uit dat je jouw netwerk enorm vergroot door de mensen die je ontmoet in ons programma.

contact us
hello@corporatequeer.com
+ 31 (0)6 538 565 04